Extronin tarina alkoi 30 vuotta sitten. Yrityksen perustajat Rauno Smått ja Tuomo Takku olivat oppineet muovikoneiden valmistuksen salat työskennellessään Tuomo Halosella, eli nykyisellä Elecsterillä. Uuden yrityksen työnjako oli selkeä: Rauno hoiti myynnin ja Tuomo suunnittelun ja toteutuksen. Kumppanusten yhteinen filosofia oli tehdä jotain sellaista, mitä kukaan muu ei osannut tai halunnut tehdä. Vuosikymmenten saatossa yritys on kasvanut ja nykymaailman vaatimukset ovat muuttuneet. Siksi Extronin ydinajatustakin täytyi kirkastaa palvelemaan paremmin yrityksen vahvuuksia sekä uuden vuosituhannen muoviteollisuuden tarpeita.  

Uudistuneen Extronin fokus keskittyy entistä enemmän laadukkaisiin ekstruusiotuotteisiin. Kehutut ja laadukkaat ekstruuderimme ovat myös hinnaltaan kilpailukykyisiä, varsinkin jos huomioidaan, että ne valmistetaan täällä kotimaassa eikä esimerkiksi Kiinassa. Ekstruuderimme sekä gravimetrimme mahdollistavat myös kierrätysmuovin monipuolisen käsittelyn, ja laitteidemme ruuvit ja sylinterit ovat oman suunnittelumme tulosta, joten niitä voidaan muokata asiakkaan tarpeiden mukaan. Vastuullisuus ja joustavuus eivät siis ole meille pelkkää sananhelinää, vaan olennaisia kilpailuetuja moniin alan toimijoihin verrattuna.  

Meidän ehdoton vahvuutemme on ekstruusioprosessin kaikkien vaiheiden tunteminen. Me osaamme tunnistaa haasteet ja suunnitella sekä toteuttaa niiden vaatimat ratkaisut. Tuotevalikoimamme palvelee tätä lähtöajatusta. Puhalluskalvolinjan kelauslaitteemme ovat turvallisia, automaattisia ja nopeita. NOSTE-gravimetrit ovat toiminnallisuudeltaan alan ehdotonta huippua, ja useat tyytyväiset asiakkaamme ovat nostaneet niiden avulla tehokkuuttaan ja kilpailukykyään. MECARINGin kehitimme Uponorilla Nastolassa 1970-luvulla, ja se on edelleen kenties maailman paras putkien ja putkiyhteiden tiivisteiden asennuskone. 

Tuotteidemme kehittämiseen sisältyy tulevaisuudessakin myös asiakaskohtaisten tarpeiden huomiointi. Laadukas tuotevalikoima ei poissulje joustavuutta ja räätälöintiä, olipa kyseessä yksittäinen kunnostus- tai modernisointiprojekti tai kokonaan uuden elementin suunnittelu ja valmistus. Extronin suonissa on aina virrannut utelias veri, ja me olemme jatkossakin valmiita keksimään myös jotain täysin uudenlaista, kunhan se palvelee tulevaisuuden muoviteollisuuden tarpeita. 

Hannu Heman
Managing Director
hannu.heman@extron.fi